همزمان با سراسر کشور؛
برگزاری مانور آمادگی «زلزله و ایمنی» در مدارس استان همدان
بیست و سومین مانور سراسری «زلزله و ایمنی» صبح امروز به صورت همزمان و به ۲ شیوه حضوری و مجازی در دو هزار و ۵۰۰ مدرسه استان همدن برگزار شد.
- به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز همدان ؛ مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان گفت: وزارت کشور ۲ نوع دستورالعمل برای برگزاری این دوره از مانور آمادگی مواجهه با زلزله و حفظ ایمنی را با توجه به وضعیت کرونایی در مناطق و شهرستاهای کشور تدوین و ابلاغ کرده است.
علیمردان طالبی افزود: برهمین اساس مانور ایمنی زلزله در مناطق و شهرستانهای با وضعیت آبی به صورت حضوری و در دیگر مناطق (وضعیت زرد، نارنجی و قرمز) این مانور تمرینی به صورت غیرحضوری و مجازی با استفاده از توان معلمان و مربیان در بستر شبکه آموزشی شاد برگزار شد.
وی با اشاره به اینکه از مجموع ۱۰ شهرستان استان، شهرستانهای «ملایر، نهاوند و بهار» در وضعیت آبی و هفت شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند، اضافه کرد: مطابق با این شرایط و دستورالعمل ابلاغی وزارت کشور، مانور ایمنی و زلزله امروز به ۲ شیوه حضوری و مجازی در سطح شهرستانهای تابعه استان همدان برگزار شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری همدان با اشاره به رویکرد جدید آموزشها مبتنی بر «محله و خانه»، اظهار داشت: دانش آموزان شرکت کننده در این مانور آموختههای خود را به دیگر اعضای خانواده منتقل میکنند.
بیشتر بدانیم:
وقوع ۳۴ مخاطره طبیعی در کشور ثبت شده که از این تعداد ۲۲ مخاطره از جمله زلزله، سیل، خشکسالی، برف و کولاک، یخبندان و گرما زدگی در استان همدان نیز روی میدهد.
آشنایی بهتر و دقیق دانش آموزان با نحوه صحیح پناه گرفتن و حفظ ایمنی و همچنین خروج ایمن از محل در هنگام وقوع زلزله از مهمترین اهداف این مانور تمرینی است که در جریان برگزاری با حضور کارشناسان مربوطه به دانش آموزان ارائه میشود.
بزرگترین مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس سراسر کشور با به صدا درآمدن زنگ زلزله و ایمنی به طور همزمان در سراسر کشور با دستورالعمل پناه گیری ایمن، خروج اضطراری ایمن، تخلیه مجروحین و مصدومین احتمالی، اطفای حریق و اسکان اضطراری برگزار شد.
سرعت عمل و افزایش مهارتهای دانش آموزان از ویژگی مهم مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس است.
همچنین پناه گیری و خروج اضطراری ایمن ۲ رکن مهم و اساسی در هنگام وقوع زلزله به ویژه در مدارس است که تمرین و تکرار آن برای سلامت و ایمنی دانش آموزان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
مانور سراسری زلزله و ایمنی مدارس از سال ۱۳۷۵ به پیشنهاد پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله در مهدکودکها و مدارس ابتدایی تهران، به اجرا درآمد و از سال ۱۳۷۸ به سراسر کشور تسری یافت.